Џозеф Бајден / - ФОТО: РТРС
14/09/2021 u 20:32 h
Дан порталДан портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бајден тврди да му је први посао био у Ајдаху, компанија навела да немају податке о томе

Портпаролка ове компаније Лиса Чемпл истакла је да не располажу подацима о приjави предсједника Баjдена или о томе да jе радио за компаниjу

Предсједник САД Џо Баjден jе на догађаjу у Аjдаху тврдио да jе његова прва понуда за посао дошла од локалног предузећа за производњу дрвне грађе и производа од дрвета Боис Каскеjд, али компаниjа каже да нема записа о томе да jе то тачно, преноси Њуjорк Пост.

– Баjден, коjи jе познат по томе да спомиње догађаjе коjи се нису догодили, рекао jе да jе редовно помињао понуду за посао свом колеги из Сената из Ајдаха, покоjном демократском сенатору Франку Черчу. Рекао сам сенатору Черчу да сам добио своjу прву понуду за посао, гдје сам хтио, покоjна супруга и jа смо хтјели да се преселимо у Аjдахо jер ми је, ниjе шала, то jе тако лијепа држава. И био сам на интервjуу за посао у Боис Кескеjду – рекао jе Баjден.

Он је истакао и да се у међувремену се десио рат. Али цијела поента jе била у томе што се увијек шалио са Франком

Портпаролка ове компаније Лиса Чемпл истакла је да не располажу подацима о приjави предсједника Баjдена или о томе да jе радио за компаниjу.

– Интерно смо провјерили наш систем и ништа се ниjе показало – истакла је Чемпл.

Њујорк Пост ниjе пронашао ниjедан запис о томе да jе Баjден икада причао о овоме у историjи свог живота. Буквално су претражили архиву вијести и његове мемоаре из 2007. али о наводном запослењу у овој компанији нема ни говора.

Портпаролка компаниjе ниjе хтјела да устврди да jе Бајден слагао, али је навела да jе предсједник САД-а могао да тражи запослење у компаниjи, али да су записи изгубљени када jе компаниjа одустала од неких своjих прошлих проjеката, попут бетона, одељења за пластику и текстил.

– Имали смо разнолик портфолио шездесетих и раних седамдесетих, па претпостављам да су сви записи избрисани или пренијети за проjекте у коjима више не учествуjемо – истакла је Чемпл.

Њујорк Пост је подсједтио да је Баjден своjевремено износио низ лажних или преувеличаних тврдњи. Он jе одустао од своjе прве предсједничке кампање 1988. године због скандала коjи jе укључивао плагиjат говора и часопис на правном факултету и контроверзе око тврдњи коjе jе изнио о свом академском досиjеу.

Али као наjстариjи предсједник у историjи, Баjденова ментална оштрина такође jе често питање jавне расправе.

Баjден jе овог мјесеца лажно тврдио да се сјећа проведеног времена и одласка у синагогу „Дрво живота” у Питсбургу након масовног убиства 11 људи у октобру 2018. Након што jе синагога рекла да је ниjе посјетио, Бијела кућа jе рекла да jе погријешио и да се позива на телефонски позив са рабином из 2019.

У jедном злогласном погрешном наводу, Баjден jе 2020. године тврдио да jе имао велику част бити ухапшен у Jужноj Африци када jе "покушавао да види Нелсона Манделу на Робенском острву, гдје jе Мандела био у затвору до 1990. године. Тврдио је да му се Мандела на томе захвалио. Касниjе jе признао да то ниjе истина.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 10:07