/ - Инстаграм
15/03/2022 u 13:41 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бајер ће наставити да производи љекове у Русији

Наши етички принципи остају непромијењени: морамо да снабдијевамо наше љекове руским пацијентима, наводе из компаније

Њемачки концерн Бајер наставиће да испоручује љекове у Русију, а такође одржава постојећа партнерства за њихову производњу у Руској Федерацији, саопштила је прес-служба компаније РИА Новости.

Раније је Бајер најавио да ће обуставити промотивне активности и инвестиционе пројекте у Русији и Бјелорусији, али ће наставити да испоручује основне пољопривредне и здравствене производе.

„Бајер ће наставити да испоручује љекове и обавјештава о правилној употреби својих производа... Наши етички принципи остају непромијењени: морамо да снабдијевамо наше љекове руским пацијентима. Компанија чини све напоре да обезбиједи континуитет снабдијевања љековима и одржава постојећа партнерства за производњу производа у Русији“, цитира прес-служба генералног представника Бајера у Русији и земљама ЗНД , генералног директора АД „Бајер“ Нилса Хесмана.

Бајер АГ, основан 1863. године, је хемијско-фармацеутски концерн који заступа преко 300 компанија у различитим земљама, асортиман производа обухвата око пет хиљада артикала из области здравствене заштите, средстава за заштиту биља и високотехнолошких материјала. Међу најпознатијим брендовима Бајер су Бајер аспирин, Алка-Селтзер, Супрадин.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 12:56