Хаити, застава / - SHUTTERSTOCK
11/06/2022 u 07:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Бандити на Хаитију отели два аутобуса, 38 људи држе као таоце

У сваком аутобусу је било по 18 људи, не рачунајући возаче, рекао је предсједник удружења возача

Чланови банде на Хаитију отели су два аутобуса и 38 људи у њима, преноси агенција Франс прес, позивајући се на челника удружења возача земље.

Према ријечима саговорника агенције, отмице су се догодиле на периферији главног града земље Порт-о-Пренса. Агенција напомиње да су од прошле године власти Хаитија изгубиле контролу над јединим путем који повезује Порт-о-Пренс са југом земље, дионица дуга око два километра је под контролом наоружаних банди.

"У сваком аутобусу је било по 18 људи, не рачунајући возаче“, рекао је предсједник удружења возача. Према његовим ријечима, организација коју води „увијек тражи од возача да не возе овим путем док држава не врати безбједност”.

Према процјенама активиста за људска права, на Хаитију је 2021. године отето више од хиљаду људи, а за четири мјесеца 2022. године више од 200. Најновије отмице дешавају се у позадини нових сукоба локалних банди које контролишу периферне дјелове престонице, и бјекство становника ових крајева из својих домова. Од прошле недјеље, када су ескалирали, погинуло је најмање 20 цивила, према званичним информацијама.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 03:00