/ foto: ivan petrović
24/08/2022 u 15:48 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Berancu pritvor: Ženi prijetio da će je ubiti, otvoriti lobanju, ošišati na ćelavo, stavljao joj sjekiricu na vrat...

Od 2018. do 2022. godine, prijemenom grubog nasilja narušio duševni integritet člana svoje porodice – supruge T.S. na način što je istu fizički, psihički i seksualno maltretirao, zahtijevao od nje da određene seksualne radnje

Rješenjem Predsjednika Osnovnog suda u Beranama, sudije za istragu Došljak Ivana, po predlogu Osnovnog državnog tužilaštva određen je pritvor u trajanju do 30 dana prema osumljičenom T.A., iz Berana.

 - Zbog postojanja osnovane sumnje da je učinio nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici iz čl.220. st.1. Krivičnog zakonika Crne Gore i okolnosti koje ukazuju na opasnost od ponavljanja krivičnog djela ili izvršavanja krivičnog djela kojim prijeti, shodno čl.448. st.1. tač.2. Zakonika o krivičnom postupku. Imenovani je osumnjičen da je u dužem vremenskom periodu od 2018. do 2022. godine, u Beranama, sposoban da shvati značaj svog djela i upravlja svojim postupcima i svjestan zabranjenosti svog djela čije je izvršenje htio, prijemenom grubog nasilja narušio duševni integritet člana svoje porodice – supruge T.S. na način što je istu fizički, psihički i seksualno maltretirao, zahtijevao od nje da se ....i da to snima, a nakon toga mu šalje snimak, a ukoliko to ne učini, kažnjavao je ograničavanjem slobode kretanja, upućivao joj prijetnje da će je ubiti, otvoriti lobanju, da će joj ubiti porodicu i primijeniti ični opis, da će joj slomiti vilicu, pošišati na ćelavo, da djeca neće vidjeti svoju majku, stavljao joj sjekiricu na vrat, zbog čega živi u stalnom strahu za svoj život i za život svoje maloljetne djece. Protiv ovog rješenja može se izjaviti žalba vanraspravnom vijeću ovog suda u roku od 24 časa od časa uručenja rješenja- navode u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 06:29