/ - Инстаграм
14/02/2022 u 07:29 h
Blaženka GolubovićBlaženka Golubović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бијела кућа саопштила да канадске власти планирају да отворе мост ка САД

Канадске власти намјеравају да данас поново отворе мост Амбасадор након што заврше неопходне безбједносне провјере, навела је савјетница Бијеле куће за унутрашњу безбједност

Бијела кућа је саопштила да канадске власти планирају да поново отворе кључни мост ка САД, након што су демонстранти и возила ослободили виталну трговинску руту између двије земље.

Канадске власти намјеравају да данас поново отворе мост Амбасадор након што заврше неопходне безбједносне провјере, навела је савјетница Бијеле куће за унутрашњу безбједност Лиз Шервуд-Рендал у саопштењу, пренио је Ројтерс.

Спремни смо да подржимо наше канадске партнере како бисмо обезбиједили обнављање нормалног слободног тока трговине, истакла је она.

Канадска полиција је ухапсила неколико особа и уклонила демонстранте и возила која су блокирала витални трговачки пут на граници са САД.

Блокада моста Амбасадор у Виндзору, у Онтарију трајала је шест дана.

Полиција Виндзора саопштила је да је ухапсила неколико људи не наводећи колико их је тачно ухапшено.

Полиција је, такође, заплијенила возила која су се налазила на мјесту гдје је демонстрирано, додато је у саопштењу.

Данас се на граничном прелазу нашло више од 50 полицијских возила, укључујући аутобусе и блиндирани аутомобил, док је број демонстраната пао на око 45 са отприлике 100 претходног дана.

Премијер Онтарија Даг Форд прогласио је у петак ванредно стање у провинцији на основу кога његов кабинет може да изриче новчане казне од 100.000 долара и до годину дана затвора као казну за људе који настављају да илегално блокирају путеве, мостове, шеталишта и другу круцијалну инфраструктуру.

Протести "Конвоја слободе", који су у главном граду Отави започеле канадске камионџије организовани су у знак противљења према мјерама ограничења које су уведене због пандемије корона вируса и обавезне вакцинације.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 20:46