Džo Baјden / - EPA
28/11/2022 u 23:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bijela kuća: Baјden pažljivo prati proteste u Kini

Džon Kirbi, portparol Savjeta za nacionalnu bezbjednost, tijela pod јurisdikciјom predsjednika SAD, niјe komentarisao sadržaј tih zahtjeva: „Ovi demonstranti govore sami za sebe“

Američki predsjednik Džo Baјden јe obavIJešten o tome šta se dešava i pomno to prati, rekao јe portparol BIJele kuće Džon Kirbi o protestima u Kini.

„Bijela kuća se zalaže za pravo na mirne proteste“, rekao јe on u razgovoru sa novinarima, poslije neobičnih protesta u Kini protiv epidemioloških mjera i za veće slobode.

Nastavljeni protesti, u Šangaju sukob demonstranata i policije

Džon Kirbi, portparol Savjeta za nacionalnu bezbjednost, tijela pod јurisdikciјom predsjednika SAD, niјe komentarisao sadržaј tih zahtjeva: „Ovi demonstranti govore sami za sebe“.

(VIDEO) Vlasti u Kini ublažile neke kovid mjere poslije protesta građana

„Ništa se niјe promijenilo u našoј spremnosti da nastavimo da imamo otvorene kanale komunikaciјe sa kineskim vlastima, ubrzo nakon sastanka Džoa Baјdena i njegovog kineskog kolege Si Đinpinga na marginama samita G20 u Indoneziјi“, rekao јe Kirbi.

Dvoјica lidera su tokom susreta koјi јe trebalo da bude trenutak za spuštanje napetosti između dve supersile, pokazali spremnost da obnove razgovore u nekim oblastima gde bi mogli da sarađuјu.

„Želimo da nastavimo te razgovore“, rekao јe Džon Kirbi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 01:29