Mesto: Las Vegas Datum: 06.01.2005 Dogadjaj: TEHNOLOGIJA - MAJKROSOFT - predsednik kompanije Majkrosoft (Microsoft) Bil Gejts govori na sajmu elektronike u Las Vegasu Licnosti: Bill Gates / - FONET/AP
03/02/2023 u 11:01 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bil Gejts o teorijama zavjere tokom pandemije: Bavim se vakcinama, ali da bih spasio živote

Pretpostavlja da iza zavjese, kako je rekao, traže babarogu – uprošćeno objašnjenje. Rekao je da je zlonamernost mnogo lakše razumjeti od biologije

Multimilijarder Bil Gejts izjavio je da bi radije platio vakcine nego put na Mars. On ne misli da je dobra ideja trošiti novac na putovanje na pomenutu planetu. Govorio je i o tome zašto su predmet teorije zavjere.

On je u izjavi za Bi-Bi-Si objasnio zašto tako misli, odnosno zašto ne troši novac na kolonizaciju drugih planeta, kao što to čine multimilijarderi Ilon Mask i Džef Bezos.

-Zapravo je veoma skupo otići na Mars. Možete kupiti vakcine protiv malih boginja i spasiti život jednoj osobi za 1.000 dolara- rekao je on.

Suosnivač Majkrosofta očekuje da će vještačka inteligencija prilično dramatično promijeniti čovječanstvo. Prema njegovim riječima, vještačka inteligencija će pomoći u razmatranju medicinskih i naučnih pitanja. Pored toga, ukazao je da će to doprinijeti povećanju produktivnosti.

On je prokomentarisao i činjenicu da je bio u centru teorija zavjere tokom pandemije koronavirusa.

-Nisam to očekivao (pozivajući se na tvrdnje da je profitirao od korona virusa ili da je krivac za korona virus). Tokom pandemije bilo je na desetine miliona poruka koje sam namjerno izazvao ili koje sam kontrola nad ljudima. Tačno je da se bavim vakcinama, ali da, spasio bi živote- primetio je Gejts.

Pretpostavlja da iza zavjese, kako je rekao, traže babarogu – uprošćeno objašnjenje. Rekao je da je zlonamernost mnogo lakše razumjeti od biologije.

On je ponovo prokomentarisao svoje veze sa milijarderom Džefrijem Epstajnom, koji je osuđen za trgovinu seksualno zlostavljanom djecom.

-Sada sam mnogo oprezniji nego tada. Biću oprezniji i možda ću ponovo pogriješiti. Ja sam dio svijeta i ne pokušavam da budem usamljenik- naveo je on. .

Odgovorio je i na pitanje da li je štedljiv u privatnom životu.

-Nemam ogroman ormar. Ne nosim nakit. Kada skinem pakovanje sa poklona, ne uzimam ga, ne savijam i ponovo koristim. Moja baka nikada nije bacila papirnu kesu ili niz iz paketa u njenom životu. Dakle, po njenim standardima, ja sam lud- zaključio je Gejts u izjavi za Bi-Bi-Si.

Na pitanje da li bi posle razvoda sa Melindom našao novu partnerku, rekao je: „Naravno, nisam robot.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 16:51