ПЕТР БИСТРОН / - ФОТО: ПРИНТСКРИН
25/02/2022 u 13:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бистрон: Немамо морално право да критикујемо Русију, због Србије

Он је новинарима истакао да постоји консензус свих странака у Бундестагу да је оно што ради Русија кршење међународног права, али да постоји разлика у процјени и "гласноћи" критике

Посланик њемачке Алтернативе за Њемачку Петр Бистрон рекао је пред посланицима у Бундестагу да су све странке у Њемачкој свјесне да оно што ради Русија у Украјини представља кршење међународног права.

Међутим, он је додао да, Немачка нема право да на сав глас критикује Русију јер јој недостаје моралне основе за тако нешто због Србије.

Бистрон, који је и шеф спољнополитичког одбора АЗН, поручио је у четвртак пред њемачким посланицима да Њемачкој недостаје морална основа за критиковање кршења међународног права када је ријеч о нападу Русије на Украјину, јер је то исто учинила по питању тзв. Косова, преносе Новости.рс.

Он је новинарима истакао да постоји консензус свих странака у Бундестагу да је оно што ради Русија кршење међународног права, али да постоји разлика у процјени и "гласноћи" критике.

- Ми из АЗН сматрамо да се неко за непридржавање правила може критиковати само ако се сам придржава правила. Ми смо дио запада, који је аплаузом поздравио или учествовао, односно који је издјеловао сецесију тзв. Косова од једне постојеће државе - Србије. Зато нам недостаје морална основа да за исто кршење критикујемо Русију - објаснио је Бистрон.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 19:01