Криптовалута, илустрација / - SHUTTESTOCK
11/08/2021 u 12:56 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Биткоин данас више од 46.000 долара

Биткоин jе у протеклих 24 сата добио на вриједности за 1,9 одсто, и тренутно се њим тргуjе по цијени од 46.236 долара. Етеријум jе за исто вријеме добио 3,7 одсто вриједности, и њим се тргуjе по цијени од 3.228 долара

Регулаторна несигурност у САД, везана за усваjање компромиса о одредбама пореза на криптовалуте од стране Сената, чини се позитивно утиче на атмосферу на тржишту дигиталних добара. У последња 24 сата тржишна капитализациjа на читавом тржишту криптовалута jе порасла за 4,2 одсто.

Према подацима саjта koingeko, биткоин jе у протеклих 24 сата добио на вриједности за 1,9 одсто, и тренутно се њим тргуjе по цијени од 46.236 долара.

Етеријум jе за исто вријеме добио 3,7 одсто вриједности, и њим се тргуjе по цијени од 3.228 долара.

Само у последњих недјељу дана, већина валута на тржишту jе "повратила" велики дио вриједности коjу jе имала прије неколико мјесеци. Биткоин jе за седам дана растао 20,8 одсто, етеријум 28,4 одсто, кардано 30,7 одсто, рипл 25,3 одсто...

Профит америчке берзе криптовалута коинбеjз надмашио jе тржишне процјене у другом кварталу 2021, подстакнут скоком обима трговања од скоро 38 посто у односу на претходна три мјесеца, пише Танјуг.

У тромјесечjу завршеном 30. jуна, обим трговања jе порастао на 462 милиjарде долара са 335 милиjарди долара у првом кварталу.

Биткоин jе у укупном обиму трговања криптовалутама на коинбеjзу имао удио од 24 посто у периоду април-jун у поређењу са 39 процената забиљежених у прва три мјесеца ове године, преноси Роjтерс.

На прилагођеноj основи, ова крипто берза jе зарадила 3,45 долара по акциjи, док су аналитичари очекивали профит од 2,33 долара по акциjи, према подацима Система прогноза институционалних брокера (ИБЕС) компаниjе Рефинитив, преноси Танјуг.

Коинбеjз, међутим, очекуjе да ће обим трговања у текућем тромјесечjу бити мањи него у другом кварталу, будући да jе трговање у августу, иако нешто боље у односу на jул, опало у поређењу са истим мјесецом лани.

Ова берза планира да повећа броj криптовалута коjима се тргуjе на њеноj платформи, а главни извршни директор Браjан Армстронг каже да жели да коинбеjз постане "Амазон дигиталне имовине" и да листира сваку легалну дигиталну валуту.

Коинбеjз, jедна од наjвећих свјетских берзи криптовалута, дебитовала jе у априлу на Њуjоршкоj берзи путем директног листирања.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 17:58