Петро Порошенко / - РТС
28/05/2022 u 16:33 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бившем украјинском предсједнику забрањено да напусти земљу

Украјински медији пишу како Порошенко није смио пријећи границу због "техничких проблема" с дозволом за напуштање земље

Бившем украјинском предсједнику Петру Порошенку двапут је забрањено напустити Украјину како би учествовао на састанку тијела НАТО, објавила је данас његова парламентарна фракција, пише Реутерс, преноси Avaz.ba.

Заустављен два пута

Порошенко је заустављен два пута на граници с Пољском. Он је путовао на парламентарну скупштину НАТО-а, савјетодавно међупарламентарно тијело тог савеза.

Украјински медији пишу како Порошенко није смио пријећи границу због "техничких проблема" с дозволом за напуштање земље.

- Порошенко је примио све формалне дозволе за напустити државу и био је укључен у службену делегацију парламента Украјине за овај догађај - саопштила је његова парламентарна фракција Европска солидарност.

Порошенко је у Вилниусу требао имати низ састанака, укључујући с предсједником Литве Гитанасом Науседом. Требао је учествовати и на сусрету Еврвопске пучке странке у Ротердаму.

Побиједио на суду

Бивши предсједник је у јануару побиједио на суду, чиме му је омогућено да остане на слободи док се против њега води истрага за велеиздају, у случају који он назива политичким прогоном који проводе савезници његовог насљедника Володимира Зеленског.

Порошенка се истражује због наводне повезаности с финансирањем проруских сепаратиста на истоку државе кроз илегалну продају угља 2014. и 2015. године.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 16:18