/ - UNSPLASH: TINGEY INJURY LAW FIRM SUD, PRESUDA
16/05/2024 u 11:12 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Bivši predsjednik Pakistana se pojavio na sudu putem video-linka iz zatvora

Bivši predsjednik Pakistana Imran Kan danas je preko video-linka iz zatvora saslušan u vezi sa slučajem koji je pokrenuo protiv amandmana na pakistanske antikorupcijske zakone.

Rojters navodi da se očekivalo da će njegovo video pojavljivanje biti emitovano uživo na veb-stanici suda i Jutjubu, što bi bio prvi put da javnost vidi bivšeg lidera od njegovog hapšenja u avgustu prošle godine.

Nakon što je postupak počeo, slika nije bila dostupna ni na veb-stranici ni na na mreži Jutjub, prenosi B92.

Kan se od hapšenja pojavljivao pred sudom, ali kamere nisu dozvoljene u postupcima koji se vode iz zatvora. Pakistanski Vrhovni sud je ranije ove nedelje izdao naređenje vladi da obezbjedi da se Kan pojavi putem video-linka, čime je odobren njegov zahtjev da se pred sudom zastupa sam umjesto advokata. Kanu, koji je smenjen sa vlasti 2022. godine, u sredu je odobrena kaucija za slučaj korupcije, ali će ostati u zatvoru pošto je osuđen u četiri slučaja, a kazne u dva slučaja su suspendovane.

Bivši premijer, koji je i dalje veoma popularan u Pakistanu, tvrdi da su slučajevi protiv njega napori njegovih političkih rivala i vojske da ga spriječe da se vrati na vlast, što oni negiraju.

Kandidati koje je podržao Kan osvojili su najviše glasova na opštim izborima u februaru, ali nisu uspjeli da formiraju vladu. Politički rivali bivšeg premijera formirali su koaliciju i Šehbaz Šarif osvojio je novi premijerski mandat.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
30. maj 2024 06:09