/ - EPA-EFE
19/03/2023 u 16:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bivši premijer Pakistana optužen za terorizam

Interventna policija je koristila pendreke i ispalila suzavac, dok su Kanove pristalice bacale bombe i kamenje na policajce

Pakistanska policija je podnijela optužnice protiv bivšeg premijera Imrana Kana, 17 njegovih pomoćnika i mnoštva pristalica, optužujući ih za terorizam i nekoliko drugih krivičnih djela, nakon što su se sledbenici svrgnutog premijera u subotu sukobili sa bezbjednosnim snagama u Islamabadu, javlja AP.

Satima su se u subotu Kanovi sledbenici sukobljavali sa policijom, ispred suda gdje je bivši premijer trebalo da se pojavi zbog slučaja korupcije.

Interventna policija je koristila pendreke i ispalila suzavac, dok su Kanove pristalice bacale bombe i kamenje na policajce.

Više od 50 policajaca je povrijeđeno, a policijski punkt, nekoliko automobila i motocikala je zapaljeno.

Policija je saopštila da je 59 Kanovih pristalica uhapšeno tokom sukoba.

Kan se nije pojavio u sudu da bi se suočio sa optužbama da je prodao državne poklone primljene dok je bio na funkciji i prikrio imovinu.

Osim Kana, danas podnijeti slučaj, takođe, tereti bivše i sadašnje poslanike, bivše ministre, bivšeg predsjednika Narodne skupštine i brojne Kanove pristalice.

Optužbe uključuju terorizam, ometanje policijskih službenika u izvršavanju njihovih zadataka, napade na policiju, ranjavanje policajaca i ugrožavanje njihovih života.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. jun 2023 19:05