Путин и Бајден / ЕПА ЕФЕ
04/01/2022 u 09:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бивши савјетник Пентагона оцијенио: Путин види Бајденову слабост

У Русији су видјели како се завршио Авганистан. Виде како предсједник поступа у ситуацији са Тајваном и континенталном Кином, прецизирао је Милс

Након спољнополитичких неуспјеха тима америчког лидера Џоа Бајдена, предсједник Русије Владимир Путин гради односе са администрацијом Бијеле куће са позиције силе, рекао је бивши савјетник Доналда Трампа за одбрану Кори Милс.

Гостујући у емисији на телевизији „Фокс њуз“, водитељ је упитао експерта да ли је примјетна разлика у односима Русије и САД током Бајденовог и Трамповог мандата.

- Разлика дефинитивно постоји. Сви су видјели да је Бајден слаб. У Русији су видјели како се завршио Авганистан. Виде како предсједник поступа у ситуацији са Тајваном и континенталном Кином - прецизирао је Милс.

Према његовом мишљењу, промашаји америчке власти су толики да „слабост“ Бајденове администрације виде не само у Русији, него и у Кини и Ирану. Милс закључује да то противници САД активно користе.

Руски и амерички лидери Владимир Путин и Џо Бајден разговарали су телефоном 30. децембра, други пут у мјесецу. Како је саопштио Кремљ, Бајден је запријетио „санкцијама великих размјера“ због ситуације са Украјином. Руски лидер је одговорио да би то била велика грешка, јер у том случају може услиједити потпуни прекид односа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 21:19