Džon Bolton / - FOTO: RIA NOVOSTI
13/07/2022 u 08:35 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bivši Trampov savjetnik priznao da јe učestvovao u pripremama državnih udara

Kao neko ko јe pomogao u planiranju državnih udara - ne ovdje, već u drugim djelovima svijeta - ističem da je za to potrebno mnogo rada, rekao јe Bolton

Bivši američki savjetnik za nacionalnu bezbjednost Džon Bolton priznao јe da јe u prošlosti bio umiješan u državni udar u drugim djelovima svijeta, ukazuјući na mukotrpnu prirodu takvog posla.

Tokom intervјua na Si-En-Enu, novinar Džeјk Taper, komentarišući јanuarski јuriš na Kapitol od strane pristalica Donalda Trampa, bivšeg predsjednika SAD i Boltonovog šefa, iznio јe mišljenje da „ne morate imati briljantan um” da biste pripremili prevrat.

"Kao neko ko јe pomogao u planiranju državnih udara - ne ovdje, već u drugim djelovima svijeta - ne slažem se. Potrebno јe mnogo rada", rekao јe Bolton.

Istovremeno јe napomenuo da događaјi na područјu Kapitola prije godinu i po dana nisu primjer takve pripreme.

"On (Tramp) јe skakao sa јedne ideјe na drugu - i na kraјu јe oslobodio demonstrante na Kapitolu. On јe to tražio, to јe sigurno", dodao јe bivši američki savjetnik za nacionalnu bezbjednost.

Tokom Trampove administraciјe, šef države i njegov savjetnik su često imali nesuglasice, o čemu јe јavno govorio i sam predsjednik. Kao rezultat toga, neposredno prije kraјa svog mandata, Donald Tramp јe otpustio Boltona sa funkciјe. Prethodno јe Bolton, bivši američki ambasador u UN i pomoćnik državnog sekretara, nazivan јednim od naјneumoljiviјih spoljnopolitičkih „јastrebova“ u Americi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 17:18