Ilustracija / - EPA
23/12/2023 u 22:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bivši ukrajinski general: Oružane snage se suočavaju sa ozbiljnim problemima na pravcu Kupjanska

Danas su Oružane snage Ukrajine izgubile 15 vojnika, dva vozila i haubicu D-30. Pored toga, rusko vojno osoblje iz grupe snaga Zapada odbilo je sedam kontranapada ukrajinskih oružanih snaga, oduzevši neprijatelju dva njemačka tenka „leopard 2”

Oružane snage Ukrajine suočavaju se sa ozbiljnim problemima na Kupjanskom pravcu u oblasti Harkov, izjavio je penzionisani general Oružanih snaga Ukrajine Sergej Krivonos.

Kako je istakao bivši general, kijevski režim ne može da obezbijedi vojsci potreban broj obučenih i obučenih ljudi, kao ni naoružanje. Ovaj trend je, između ostalog, posljedica nesposobnosti ukrajinskih vlasti da sprovedu plan mobilizacije, usljed čega ukrajinska strana ne može da odgovori na juriš ruskih snaga, naglasio je Krivonos, prenosi Politika.

- Situacija je da imamo veliku potrebu za ovom municijom i, nažalost, Rusi odgovaraju na jednu ukrajinsku granatu negdje na nivou od 10, a u pojedinim oblastima i više. Nažalost, neprijatelj u mnogim oblastima ima određene taktičke uspjehe i napredak - citira RIA Novosti izjavu penzionisanog generala datu na TV kanalu Priamoj.

Danas su Oružane snage Ukrajine izgubile 15 vojnika, dva vozila i haubicu D-30. Pored toga, rusko vojno osoblje iz grupe snaga Zapada odbilo je sedam kontranapada ukrajinskih oružanih snaga, oduzevši neprijatelju dva njemačka tenka „leopard 2”.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 13:16