Ентони Блинкен / - Википедија
12/12/2023 u 11:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Blinken: Izrael ne smije da dozvoli da se konflikt proširi

Prema njegovim riječima, Blinken je naglasio hitnu potrebu da se načine pozitivni koraci ka deeskalaciji tenzija na Zapadnoj obali i naglasio da Izrael mora da preduzme sve mjere da se izbjegnu civilne žrtve

Američki državni sekretar Entoni Blinken rekao je da je potrebno da Izrael načini sve neophodne korake da se konflikt na Bliskom istoku ne proširi, javljaju agencije, prenose mediji.

- Blinken je razgovarao telefonom sa članom ratnog kabineta Izraela, ministrom Benijem Gancom o aktuelnim naporima da se omogući bezbjedan povratak svih preostalih talaca, poveća nivo humanitarne pomoći i spriječi širenje konflikta - rekao je portparol Stejt departmenta Metju Miler.

Prema njegovim riječima, Blinken je naglasio hitnu potrebu da se načine pozitivni koraci ka deeskalaciji tenzija na Zapadnoj obali i naglasio da Izrael mora da preduzme sve mjere da se izbjegnu civilne žrtve.

- Blinken je napomenuo da SAD ostaju posvećene ostvarivanju opipljivih koraka ka formiranju palestinske države - istakao je Blinken.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 04:33