Ентони Блинкен / - Википедија
23/01/2022 u 17:39 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Блинкен одобрио балтичким државама да пошаљу противтенковске и противваздужне ракете у Украjину

Амерички државни секретар jе истакао захвалност бившим совjетским републикама и чланицама НАТО-а на њиховоj дугогодишњоj подршци Украjини

Државни секретар Сjедињених Америчких Држава Ентони Блинкен (Антонy) изjавио jе да jе одобрио балтичким државама да пошалjу противтенковске и противваздушне ракете у Украjину.

- Убрзао сам и одобрио, и ми у потпуности подржавамо трансфере одбрамбене опреме коjе НАТО савезници Естониjа, Латвиjа, Литваниjа пружаjу Украjини како би оjачала своjу способност да се брани од ничим изазване и неодговорне агресиjе Русиjе - написао jе Блинкен на свом твитер налогу.

Амерички државни секретар jе истакао захвалност бившим совjетским републикама и чланицама НАТО-а на њиховоj дугогодишњоj подршци Украjини. 

Подсjећамо, Блинкен сеу петак састао са руским министром вањских послова Сергеjом Лавровом. Они су разговарали сат и по у Женеви, међутим нису постигли никакав договор, jер су оба званичница одбила да одустану од своjих суштинских захтjева.

Иначе, Запад тражи да Русиjа повуче своjе трупе и оружjе са границе са Украjином, док званична Москва жели да НАТО смањи своjе операциjе у источноj и централноj Европи и захтjева да Украjина никад не приступи НАТО-у.


Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 17:22