/ - Википедија
05/03/2022 u 20:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Блинкен: Притисак на Русију док се не оконча рат

НАТО се противи увођењу забране летова над Украјином образлажући ту одлуку увјерењем да би такав потез у рат могао увући друге државе

Амерички државни секретар Ентони Блинкен састао се украјинским министром спољних послова Дмитром Кулебом на украјинско-пољској граници, преноси Roјters/Glas Amerike.

-На Русију ће бити вршен снажан притисак све док рат у Украјини не буде окончан. Читав свијет је уз Украјину - као што сам и ја овдје у Украјини са својим пријатељем и колегом- рекао је Блинкен након сусрета са Кулебом.

Украјински шеф дипломатије поручио је да ће економски и политички притисак партнера Украјине на Русију спасити бројне животе. Међутим, прецизирао је и да би одбијање НАТО-а да уведе забрану летова изнад Украјине допринијело додатним цивилним жртвама током руске инвазије на Украјину.

Додао је и да очекује да оно што је договорено са америчким државним секретаром ускоро буде примијењено - укључујући увођење нових санкција Русији и испорука додатног оружја Украјини.

НАТО се противи увођењу забране летова над Украјином образлажући ту одлуку увјерењем да би такав потез у рат могао увући друге државе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 02:53