/ -Фото: Архива
29/04/2022 u 10:33 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Богатство Башара ал Асада процијењено на двије милијарде долара

Стејт департмент наводи да нема довољно информација о имовини троје дјеце Башара ал Асада од којих најмлађе има 17 година

Богатство породице сиријског предсједника Башара ал Асада је вјероватно тешко између једне и двије милијарде долара, саопштио је амерички Стејт департмент.

У извјештају направљеном на захтјев Kонгреса, америчко министарство спољних послова навело је да не може да пружи „тачну процјену“ пошто се сумња да породица Асад има имовину под позајмљеним именима или скривену под нетранспарентним компанијама.

- Процјене засноване на информацијама доступним свима обично одређују богатство породице Асад на између једне и двије милијарде долара- наводи се у јавном дијелу извјештаја чији су дјелови означени као тајни.

Породица Асад је на челу комплексног система који укључују параван компаније које служе режиму да приступи финансијским ресурсима, наводи се у извјештају позивајући се на информације невладиних организација и медија.

Процјене укључују супругу предсједника, његовог брата, сестру, рођаке и ујака. Већина њих је под ударом америчких санкција.

Стејт департмент наводи да нема довољно информација о имовини троје дјеце Башара ал Асада од којих најмлађе има 17 година.

САД примјењују санкције којим се спречава нормализација са сиријским председником који је повратио контролу над већим дијелом сиријске територије после једне деценије рата. Међутим, друге земље иду супротним путем.

Башар ал Асад је у марту посетио Уједињене Арапаксе Емирате, у првој посјети некој арапској земљи од почетка рата 2011. године.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 02:22