Жозеп Борељ / - РТС
14/11/2021 u 13:33 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Борељ: ЕУ ће проширити санкциjе Бјелорусиjи

ЕУ jе оптужила Бjелорусиjу да охрабруjе мигранте да у великом броjу дођу на њену териториjу и пређу у Пољску и друге сусjедне земље ЕУ, у знак одговора на санкциjе коjе су раниjе уведене Минску

Министри спољних послова Европске униjе (ЕУ) прошириће сjутра санкциjе Бjелорусиjи и оне ће обухватити авио компаниjе и путничке агенциjе за коjе се вjеруjе да учествуjу у превозу миграната до граница Униjе, саопштио jе шеф ЕУ за спољну политику Жозеп Борељ.

ЕУ jе оптужила Бjелорусиjу да охрабруjе мигранте да у великом броjу дођу на њену териториjу и пређу у Пољску и друге сусjедне земље ЕУ, у знак одговора на санкциjе коjе су раниjе уведене Минску, преноси Роjтерс.

Министри спољних послова ЕУ требало би сjутра да се састану.

"Ми ћемо дати зелено свjетло за прошириванjе санкциjа према Бjелорусиjи како би могле да се примиjене против свих коjи учествуjу у шверцу миграната у ту земљу", рекао jе Борељ за француски лист Журнал де Диманш.

Он jе додао да би санкциjе могле да погоде и шефове авио компаниjа и путничких агенциjа коjима би била забранjена путованjа и замрзнута средства у ЕУ.

Борељ jе навео и да би на мети санкциjа могло да се нађе око 30 званичника бjелоруске владе за коjе се вjеруjе да су умиjешани у кризу са мигрантима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 18:38