/ - Жозеп Борељ
20/01/2022 u 07:07 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Борељ, Столтенберг, Блинкен и Рау разговарали о Украјини

У саопштењу се наглашава да је поново потврђена потреба да се одрже основни принципи "постојеће архитектуре европске безбједности у оквирима ОЕБС

Шеф дипломатије ЕУ Жозеп Борељ телефоном је разговарао са генералним секретаром НАТО Јенсом Столтенбергом, државним секретаром САД Ентонијем Блинкеном и министром спољних послова Пољске Збигњевом Рауом који предсједава ОЕБС, о ситуацији око Украјине и предлозима Москве, саопштено је из Службе за спољне послове и безбедност ЕУ.

- Разговарало се о респоређивању руских снага дуж границе са Украјином, као и текућим билатералним и међународним дипломатским напорима у вези са покушајима Москве да се редефинишу безбједносни аранжмани у Европи - наводи се у саопштењу.

У саопштењу се наглашава да је поново потврђена потреба да се одрже основни принципи "постојеће архитектуре европске безбједности у оквирима ОЕБС", преноси ТАСС.

Додаје се да су телефонски разговори одржани након консултација са свим партнерима и уочи наредне рунде преговора између САД и Русије.

Представник Кремља Дмитриј Песков је у више прилика поновио да су оптужбе да Русија припрема инвазију на Украјину "празне и неосноване", подсјећа ТАСС, јављају регионални медији.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 17:01