Борис Џонсон / -ФБ
19/05/2022 u 19:37 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Борис Џонсон кажњен због журки у Даунинг стриту у вријеме корона блокаде

Британски медији пишу да су на многим мјестима у парламенту пронађени трагови кокаина, премијер признао да је користио кокаин и марихуану као студент

Надлежни органи у Великој Британији казнили су Бориса Џонсона због кршења Ковид закона у Даунинг стриту, мјесту гдје живи и ради британски премијер зог тога што су се на тој локацији одржавале прославе док су у цјелој цемљи на снази биле рестриктивне мере против корона вируса.

Али то није једина контроверзна ситуација која се везује за Џонсонам, будући да су недалеко од његовог кабинета пронађени трагови кокаина. као и да је приликом једног интервјуа признао да је конзумирао ту нелегалну супстанцу.

Крајем претходне године лондонски медији су објавили вијест да су на многим мјестима у парламенту пронађени трагови кокаина.

Међу 11 поменутих локација, на којима су преко тестова за регистровање дроге утрврђени трагови нелегалне супстанце, налази се и толает који је у непосредној близини Џонсонове канцеларије.

Да поменути инцидент буде још сензационалнији доприноси то што је британски премијер је у интервјуу 2007. године признао како је једном приликом конзумирао кокаин.

- Пробао сам то на факултету и сјећам се тога. Нисам осјетио никакав психоактивни или било који други ефекат - рекао је пре 15 година Џонсон за британски Џи-Кју магазин. Он је казао како има и искуства са уживањем марихуане.

- Са тим сам имао сусрета у периоду прије факултета - навео је он, додајући да је смијешно то што је конзумацију знатно смањио на универзитету.

Џонсон је тада рекао како је у вези марихуане био доста либералан, али да се она доста разликовала у периоду када ју је користио и у времену када је давао овај интервјуу (2007. године). Он је напоменуо да је дрога изразито лоша ствар и да не жели да његова деца то пробају.

На питање новинара Пирса Моргана да ли би се и сада (у периоду када је рађен интервјуу) користио дрогу, садашњи британски премијер је одговорио да има довољно јаке "дроге" у свом систему - адреналин и тако даље.

Борис Џонсон је 2019. године постао премијер Велике Британије

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 14:53