Boris Dzonson / - RTRS
13/01/2022 u 14:55 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Борис Џонсон на удару критика због забаве, тражи се његова оставка

С британском опозицијом слаже се и група грађана које се у четвртак окупила испред зграде парламента како би изразили бијес због поступака британског парламента

Британски премијер Борис Џонсон на удару је критика због забаве одржане у Downing Streetu током првог lockdowna због КОВИД-19 у Енглеској те је позван да поднесе оставку, преноси Анадолу Агенцy (АА), преноси Аваз.ба.

Иако се британски премијер у сриједу извинио у Доњем дому парлемента због забаве којој је присуствовало око 40 особа, он је и данас главна тема у британским медијима.

- Знам какав бијес осјећају према мени и Влади коју водим када мисле да у самом Downing Streetu људи који доносе правила не поштују правила. И иако не могу да предвидим закључке тренутне истраге, научио сам довољно да знам да постоје ствари које једноставно нисмо урадили како треба - рекао је Џонсон и додао да се искрено извињава.

Џонсон је рекао да вјерује да је то био "радни догађај" и да се није дуго задржао, али је ово објашњење наишло на жестоке критике опозиције и позиве на оставку.

Позивајући Џонсона да поднесе оставку, лидер лабуриста Кеир Стармер описао је његово извињење "смијешним" и "увредљивим за јавност". Лидер Шкотске националне партије у Вестминстеру Иан Блакфорд  такође је рекао да би премијер требао поднијети оставку, што сматра и Лидер шкотских конзервативаца Даглас Рос.

Локални медији преносе да је око 25 заступника у парламенту писало партијском комитету, механизму за доношење одлука у руководству, како би покренули гласање о повјерењу. Такво гласање може се покренути када се скупи 54 потписа.

С британском опозицијом слаже се и група грађана које се у четвртак окупила испред зграде парламента како би изразили бијес због поступака британског парламента.

- Чујте, све је то смеће. Али он нас је све лагао. Знате, Бреxит је био лаж. Све је била лаж. Дакле, он је популаран због лагања. Изабран је, јер је лагао. Знате, и ето нас. Дакле, које су нове ударне вијести које је Борис Џонсон лагао данас? Па, није ништа ново, није ударна вијест, зар не? Он то ради стално. Дакле, они то воле - рекао је један од грађана.

Још једна грађанка, Лоис Браун  истакла је како није могла посјетити сестру која је била на интензивној њези у вријеме када се премијер Џонсон "забављао" у Downing Streetu те је одбацила његово извињење.

- Приморан је да се извини само зато што је откривен па му је жао што је откривен - рекла је она.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 17:52