/ - HTTPS://UNSPLASH. COM
20/02/2022 u 20:10 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бразил: Број настрадалих у поплавама попео се на 152

Спасиоци и становници настављају потрагу за несталима бушењем блата и тишином у граду од 300.000 људи на југоистоку земље, који је бразилски предсједник Жаир Болсонаро описао као "ратну сцену

Број жртава бујичних поплава и клизишта који су похарали бразилски град Петрополис након обилних падавина порастао је на 152, саопштиле су власти, преноси B92.

Спасиоци и становници настављају потрагу за несталима бушењем блата и тишином у граду од 300.000 људи на југоистоку земље, који је бразилски предсједник Жаир Болсонаро описао као "ратну сцену".

Полиција каже да се 165 људи и даље води као нестало након невријемена од уторка. Мало је наде да је неко преживио под земљом иу рушевинама, саопштиле су власти. Број несталих је мањи како се проналазе тијела мртвих и неких преживјелих, али коначан број жртава, који је и даље у порасту, остаје неизвестан.

Међу жртвама је 28 дјеце До сада су идентификована 124 тела, укључујући 28 дјеце. Папа Фрања је у недељу изразио саучешће породицама настрадалих након молитве Анђела на Тргу Светог Петра у Ватикану.

-Изражавам своју блискост са свима који су ових дана погођени природним катастрофама- рекао је он, мислећи на "разорени" Петрополис и Мадагаскар, које су недавно похарали смртоносни циклони.

Снажна олуја која је у уторак погодила Петрополис, 60 километара сјеверно од Рио де Жанеира, последња је у низу смртоносних кишних олуја које су погодиле Бразил за које стручњаци сматрају да су погоршане климатским промјенама.

У последња три мјесеца, више од 200 људи је страдало у бујичним поплавама, углавном у државама Сао Пауло на југоистоку и у Баији на сјевероистоку и у Петрополису.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 23:25