OEBS, Ilustracija / - SCREENSHOT
22/06/2022 u 17:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Britanci ne daju vize Rusima za zasjedanje Parlamentarne skupštine OEBS-a

Džabarov je poručio da ovakve diskriminatorne akcije britanskih vlasti prema ruskoj parlamentarnoj delegaciji predstavljaju direktno i flagrantno kršenje Deklaracije PS OEBS 2016, kojom se garantuje sloboda svim članovima da prisustvuju svakom OEBS skupu

Vlada Velike Britanije odbila je da izda vize ruskoj delegaciji za godišnje zasjedanje Parlamentarne skupštine Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnje (OEBS) od 2. do 6. jula u Birmingenu, potvrdio je danas za Tas zamjenik predsjednika Savjeta Rusije za međunarode poslove Vladimir Džabarov.

- Pošto su svi članovi ruskog parlamenta na listi sankcija Velike Britanije, zatražili smo od vođstva parlamenta i ruskog Ministarstva inostranih poslova da obezbjede garancije da će našim zakonodavcima biti obezbjeđene vize za ovaj važan međuparlamentarni skup - rekao je Džabarov.

Nažalost, dodao je on, dobili smo odgovor britanske vlade da ne mogu da odobre vize ruskim delegatima za PS OEBS, kakav god da je razlog posjete.

Džabarov je poručio da ovakve diskriminatorne akcije britanskih vlasti prema ruskoj parlamentarnoj delegaciji predstavljaju direktno i flagrantno kršenje Deklaracije PS OEBS 2016, kojom se garantuje sloboda svim članovima da prisustvuju svakom OEBS skupu i drugim parlamentarnim aktivnostima, tako što će im obezbjediti vize i dozvole za putovanja koje su neophodne za ulazak na teritoriju zemlje u trajanju onoliko koliko traju pomenute aktivnosti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 14:03