/ - PHOTO BY BRANDS&PEOPLE ON UNSPLASH (ilustracija)
01/08/2022 u 14:51 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bugarska: Četvrti parlamentarni izbori u poslednje dvije god

Bugarska, članica Evropske unije, suočava se sa rastućom inflacijom, neizvjesnim snabdijevanjem prirodnim gasom i drugim efektima rata u Ukrajini

 Nakon kolapsa koalicione vlade reformskog premijera Kirila Petkova u junu, bugarski predsjednik Rumen Radev odredio je ponedjeljak, 2. oktobar, kao datum održavanja četvrtih parlamentarnih izbora za manje od dvije godine, prenose Nezavisne.

Radev je takođe imenovao bivšeg ministra rada Galaba Doneva za premijera prelazne vlade koja će obavljati poslove od 2. avgusta do formiranja nove vlade nakon izbora i najavio da će u utorak izložiti prioritete nove vlade, navodi se u saopštenju njegovog kabineta, prenosi Rojters.

Bugarska, članica Evropske unije, suočava se sa rastućom inflacijom, neizvjesnim snabdijevanjem prirodnim gasom i drugim efektima rata u Ukrajini.

Imenovanje Doneva (55) za predsjedničkog savjetnika za socijalnu politiku smatra se nagovještajem da će zaštita domaćinstava od rastućih cijena energije i hrane biti prioritet za administrativnu administraciju.

To bi moglo uključivati napore za obnavljanje uvoza ruskog gasa, kao i popravljanje diplomatskih odnosa sa Moskvom koji su bili zategnuti tokom mandata vlade premijera Petkova.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. septembar 2022 02:18