Unspalsh, ilustracija / - UNSPALSH, ILUSTRACIJA
08/11/2022 u 12:10 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bugarska: Ubijen policajac u obračunu sa migrantima

Prema njegovim riječima, incident se desio sinoć oko 20.30 časova kada su sa turske teritorije ispaljeni hici na patrolu nedaleko od sela Goljam Dervent

Bugarski policajac ubijen je u oružanom incidentu sa osumnjičenom grupa migranata na granici te zemlje sa Turskom, izjavio je bugarski ministar unutrašnjih poslova Ivan Demerdžijev, prenose Nezavisne.

Prema njegovim riječima, incident se desio sinoć oko 20.30 časova kada su sa turske teritorije ispaljeni hici na patrolu nedaleko od sela Goljam Dervent.

Policajac koji je vršio provjeru pukotine na ogradi duž granice poginuo je na licu mjesta. Vojnik koji je bio sa njim nije ranjen i uzvratio je vatru nakon što je čuo između 10 i 15 hitaca i grupa migranata se potom povukla.

-Ovo je kriminalni čin, ekstremni napad. Ovo je novi napad migranata vatrenim oružjem. Od sada ćemo biti beskompromisni prema svakom ko ugrozi živote naših službenika- naglasio je Demerdžijev.

Nije poznato kolika je grupa migranata bila niti da li je jedna ili više osoba otvorila vatru na policajca i vojnika.

Demerdžijev je dodao da su turske vlasti obećale saradnju i da potražiti počinioce te da će se aktivnije uključiti u borbu protiv trgovine ljudima.

Bugarska je rasporedila oko 350 vojnika duž svoje južne granice sa Turskom i Grčkom kako bi pomogli graničarima u borbi protiv povećanog priliva migranata.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 10:32