Краљ Царлс Трећи и краљица Камила стижу у Бакингемску палату / - Краљ Царлс Трећи и краљица Камила
18/04/2023 u 14:47 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Čarls i Kamila odabrali francuski specijalitet za službeno jelo na krunisanju

Bakingemska palata svakim danom otkriva pojedinosti svečanosti koja će po broju zvanica biti skromnija u odnosu na krunisanje Čarlsove majke, a što je djelom odraz modernog doba i rasta životnih troškova

Britanski kralj Čarls i njegova supruga Kamila odabrali su "kiš" kao službeno jelo na svečanosti koja će se održati početkom maja, objavila je Bakingemska palata.

Jelo od spanaća, boba i začina estragona zapravo je francuski specijalitet i posluživaće se na stotinama zajedničkih ručkova duž Britanije na dan krunisanja 6. maja.

Tokom krunisanja Čarlsove majke, kraljice Elizabete II, glavno jelo bila je „piletina s karijem i majonezom“ koju Britanci i dalje jako vole.

Palata je objavila da je kiš lični izbor Čarlsa i Kamile, kraljice supruge te da se jelo „lako može prilagoditi različitim ukusima“.

Čarls će biti krunisan u Vestminsterskoj opatiji na raskošnoj svečanosti prema tradiciji staroj stotinu godina na koju su pozvani brojni šefovi država i vlada i ugledni ljudi.

„Kiš je napravljen od hrskavog, laganog testa s delikatesnim ukusom spanaća, boba i svježim estragonom. Jede se hladno ili toplo uz zelenu salatu i kuvani mladi krompir“, stoji u receptu koji je objavila kraljevska porodica na svojoj službenoj stranici uz video snimak pripreme.

Bakingemska palata svakim danom otkriva pojedinosti svečanosti koja će po broju zvanica biti skromnija u odnosu na krunisanje Čarlsove majke, a što je djelom odraz modernog doba i rasta životnih troškova.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 11:45