- архива / - Мевлут Чавушоглу
15/03/2022 u 21:16 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Чавушоглу путује у Москву: Турска појачава напоре да оконча рат у Украјини

Ердоган је, између осталог, поновио раније ставове Турске о санкцијама Русији и подвукао да Турска одбацује потезе „лова на вјештице” против руског народа, књижевности, студената и умјетника

Турски предсједник Реџеп Тајип Ердоган изјавио је данас да ће турски министар спољних послова Мевлут Чавушоглу отпутовати у Украјину и Русију ради рјешавања кризе између двије земље.

Ердоган је нагласио да ће Турска у наредном периоду интензивирати дипломатске напоре за рјешавање украјинско-руске кризе и да је посјета Чавушоглуа један од тих корака.

- Чавушоглу ће се сјутра вратити у Москву, а затим у Украјину, а све у циљу наших напора да пронађемо дипломатско рјешење за рат - рекао је Ердоган после састанка владе у Анкари, преноси Кликс.ба.

Он је, између осталог, поновио раније ставове Турске о санкцијама Русији и подвукао да Турска одбацује потезе „лова на вјештице” против руског народа, књижевности, студената и умјетника.

- 'Фашистичке праксе' против Руса бацају сјенку на легитимну борбу Украјине. Размишљање које дискриминише људе на основу вјере, поријекла или боје коже нема никакве везе са човјечанством и цивилизацијом -  рекао је Ердоган.

На крају је објаснио да је дубоко тужан због актуелних односа Русије и Украјине.

- Дубоко смо ожалошћени чињеницом да су тензије између Украјине и Русије прерасле у сукоб. Отворено смо рекли да наш регион, који се бори са нестабилношћу, не може да издржи нове кризе, посебно рат који ће имати велике цијене - изjавио jе турски предсjедник раниjе током састанка званичника АК Партиjе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 13:36