/ - BURLA (FOTO: PFIZER.COM)
29/05/2022 u 17:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Челник "Фајзера": Опасност нове варијанте ковида, а не мајмунске богиње

Пораст инцидената мајмунских богиња у 21 земљи ван Африке изазвао је забринутост да је у току значајна епидемија, али Бурла је рекао да је мало вјероватно да ће све то прерасти у пандемију

Нове варијанте ковида на које не би утицале тренутне вакцине представљају већу пријетњу глобалном јавном здрављу од избијања мајмунских богиња, рекао је извршни директор фармацеутске компаније Фајзер Алберт Бурла, преноси портал РТЦГ.

Пораст инцидената мајмунских богиња у 21 земљи ван Африке изазвао је забринутост да је у току значајна епидемија, али Бурла је рекао да је мало вјероватно да ће све то прерасти у пандемију.

-Били смо упозорени као и сви други када смо видјели пораст случајева, јер нијесмо имали случајева и одједном их имамо, али тренутно нисам забрину-, рекао је Бурла за Sky news.

Како је поручио, "веома пажљиво посматрамо и пратимо".

-Изгледа да је ово ситуација која није толико преносива па је веома тешко да прерасте у пандемију, а по свој прилици већ постоје вакцине које могу да дјелују. Остајемо мирни и пратимо ситуацију, али мислим да је тренутно прави проблем и даље ковид- рекао је Бурла.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 11:59