Platforme nafte / - EPA
28/03/2023 u 08:09 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Cijene nafte iznad 76 dolara

Na londonskom tržištu cijena barela je nakon podna bila viša 1,18 dolara nego na zatvaranju trgovanja na kraju prošle sedmice i iznosila je 76,17 dolara

Obustava izvoza iz iračkog Kurdistana podigla je u ponedjeljak cijene nafte na svjetskim tržištima.

Na londonskom tržištu cijena barela je nakon podna bila viša 1,18 dolara nego na zatvaranju trgovanja na kraju prošle sedmice i iznosila je 76,17 dolara. Na američkom tržištu barelom se trgovalo po 1,28 dolara višoj cijeni, od 70,54 dolara.

Ulagače su umirile intervencije regulatora u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) i Švajcarskoj kako bi se spriječila kriza u bankarskom sektoru koja bi teško pogodila ekonomiju i potražnju za naftom, prenosi SEEbiz.

Posrnulog Credit Suisse-a preuzeo je, uz posredovanje regulatora, veći domaći konkurent UBS, a First Citizens BancShares saopštio je da će preuzeti depozite i zajmove propale Sillicon Valley banke.

Na početku sedmice, cijene nafte podržala je i vijest o subotnjoj obustavi izvoza nafte iz iračkog dijela Kurdistana, nakon što je Bagdad u arbitražnom postupku izborio pravo na odobravanje isporuka preko Turske.

Irački Kurdistan na tržište šalje u prosjeku 450 hiljada barela dnevno.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. septembar 2023 04:40