Demokrate i republikanci se usaglasili / RTS
22/06/2022 u 09:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Demokrate i republikanci zajedno u Senatu predstavili nacrt zakona o oružju

Ovaj dvostranački zakon o bezbjednosti oružja je napredak i spasiće živote. Iako to nije sve što želimo, ovaj zakon je hitno potreban, rekao je Šumer, vođa većine u Senatu

Američki senatori, predstavnici obje stranke, predstavili su nacrt zakona o ograničavanju pristupa vatrenom oružju.

Ovaj tekst „koji podržavaju članovi obje stranke je korak naprijed i spasiće živote. Iako to nije sve što želimo, ovaj zakon je hitno potreban“, rekao je Čak Šumer, vođa demokrata u Senatu.

Poslanici su rekli da će vjerovatno prvo proceduralno glasati o paketu u utorak uveče, nakon što su premostili razlike u pitanjima koja uključuju pobačaj, zakone o crvenoj zastavi (znak za uzbunu) i porodičino nasilje.

"Vjerujem da ćemo ove nedjelje donijeti zakon koji će postati najznačajniji dio zakonodavstva protiv nasilja oružjem koje je Kongres usvojio u 30 godina. Ovo je napredak. I što je još važnije, to je dvostranački napredak", kazao je senator Kris Marfi, vodeći demokrata u pregovorima.

"Ovaj dvostranački zakon o bezbjednosti oružja je napredak i spasiće živote. Iako to nije sve što želimo, ovaj zakon je hitno potreban", rekao je Šumer, vođa većine u Senatu.

Šumerov republikanski kolega, vođa manjine Mič Mekonel, opisao je zakon kao "paket zdravog razuma" u izjavi u kojoj obećava vlastitu podršku.

Budući da je Senat od 100 mjesta ravnomerno podijeljen, za usvajanje zakona trebaće podršku najmanje 10 republikanaca.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. april 2024 23:29