Играчке  / - Андријана
17/02/2022 u 12:18 h
Jelena BulatovićJelena Bulatović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Детонациjе у Луганску: Гранатиран вртић, обје стране тврде да су нападнуте

РИА jе обjавила да представници самопроглашене Доњецке и Луганске Народне Републике оптужуjу украjинске снаге за употребу минобацача, бацача граната и митраљеза у четвртак

Украjинска воjска оптужила jе у данас проруске сепаратисте са истока Украjине да су испалили гранате на село у области Луганска коjе су погодиле вртић. У нападу, према наводима воjске, ниjе било повријеђених. Претходно, проруски сепаратисти обjавили су да jе украjинска воjска та коjа отворила ватру четири пута током последња 24 сата на териториjи коjа jе под њиховом контролом. За сада ниjе познато да ли jе у тим нападима неко повређен или страдао, преноси Нова С.

Друштвеним мрежама круже снимци и фотографиjе погођеног вртића на коjима се види огромна рупа у згради и уништена фасада, као и расуте цигле по поду у просториjи коjа jе потпуно уништена.

На поду су разбацане дечjе играчке. По просториjи шета воjник, док камера снима шта jе остало од вртића након гранатирања.

Сепаратисти тврде да jе украjинска воjска напала њих

Неколико сати раниjе, побуњеници са истока Украjине оптужили су Киjев да напад, преноси Роjтерс цитираjући руску агенциjу РИА.

РИА jе обjавила да представници самопроглашене Доњецке и Луганске Народне Републике оптужуjу украjинске снаге за употребу минобацача, бацача граната и митраљеза у четвртак, преноси Гардиjан. Представник самопроглашене Доњецке Народне Републике (ДНР) навео jе да су jединице Народне милициjе ДНР узвратиле ватру на положаjе украjинских снага коjе су гранатирале териториjу републике.

Украjинска страна негира те оптужбе.

"Упркос чињеници да су наше позициjе гађане забрањеним оружjем, укључуjући артитељериjу калибра 122 мм, украjинске трупе нису отвориле ватру као одговор", рекао jе портпарол операциjе украjинских заjедничких снага за Роjтерс.

Украjина тврди да jе пуцано на њене трупе, али да она ниjе узвратила.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 01:16