/ - PHOTO BY TOWFIQU BARBHUIYA ON UNSPLASH
12/12/2021 u 22:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Директор Фајзера: Можда ће бити потребна вакцинација четвртом дозом

Напоменуо је да је важно да се настави вакцинација, посебно због надолазеће зиме када људи више времена проводе у унутрашњем простору због чега је ризик од заразе већи

Директор фармацеутске компаније Фајзер Алберт Боурла је истакао да ће вакцинација четвртом дозом вакцине против коронавируса можда бити знатно прије потребнија од очекиваног.

У изјави за ЦНБЦ је казао да прелиминарни подаци проистакли из истраживања говоре да Фајзерова вакцина, која се производи у сарадњи с њемачком компанијом БиоНТецх, не пружа довољну заштиту против омикрон соја коронавируса.

Боурла је ово изјавио недуго након што су из Фајзера саопштили да се вакцинацијом са три дозе знатно више развија имунитет против новооткривеног соја. Из Фајзера и БиоНТецха су указали да ће вјероватно до марта сљедеће године успјети направити вакцину искључиво против омикрон соја.

-На основу чињеница ћемо схватити колико је добар имунитет, добијен вакцинацијом трима дозама, против омикрон соја и колико дуго постоји. Друга ствар јесте да мислим да ће бити потребна вакцинација четвртом дозом. Међутим, морамо још сачекати, јер немамо довољно информација о овом соју. Можда ћемо морати брзо реаговати-рекао је директор Фајзера.

Напоменуо је да је важно да се настави вакцинација, посебно због надолазеће зиме када људи више времена проводе у унутрашњем простору због чега је ризик од заразе већи.

Према његовим ријечима, вјерује да вакцинација трима дозама неће бити довољна. Очекује да ће Фајзеровим пилулама Паxловид против коронавируса смањити стопа хоспитализованих, преноси Еуронеwс.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 18:07