Pexels, ilustracija / - PEXELS, ILUSTRACIJA
17/01/2022 u 22:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Директор Фајзера: Ово је посљедњи талас под епидемиолошким мјерама

Главни амерички инфектолог Ентони Фаучи је данас истакао да је још рано говорити о томе да ли се заиста окончава пандемија, односно почиње ендемија

Директор Фајзера Алберт Борла очекује да је у току посљедњи талас пандемије корона вируса због којег се уводе рестриктивне епидемиолошке мјере.

То је данас изјавио за француску телевизијску станицу БФМ нагласивши да ће коронавирус још годинама постојати. Напоменуо је да су вакцине против коронавирса, које производи и Фајзер, сигурне и учинковите за дјецу.

Он и Стефан Бансел, директор фармацеутске компаније Модерна која такође производи вакцине, су прошле седмице подсјетили да раде на вакцинама које ће искључиво бити против омикрон соја коронавируса. У Фајзеру очекују да ће у томе успјети до марта ове године, док у Модерни очекују да ће такву вакцину направити до јесени.

Борла је изјавио да још није потпуно јасно да ли се потребно вакцинисати четвртом дозом. Студија израелског Медицинског центра Схеба је показала да вакцинација четвртом дозом повећава количину антитијела.

Главни амерички инфектолог Ентони Фаучи је данас истакао да је још рано говорити о томе да ли се заиста окончава пандемија, односно почиње ендемија, преноси Јерусалем Пост.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 04:01