Свемир, илустрација / - фото: Википедија
05/07/2021 u 09:52 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Директор НАСЕ: Ниjесмо сами у свемиру

У поменутом извjештаjу забиљежено jе 144 неидентификоване ваздушне поjаве, за коjе нема конкретног обjашњења

Директор Америчке свемирске агенциjе НАСА, Бил Нелсон, у интервjуу за Си-Ен-Ен (ЦНН) коментарисао jе недавно обjављени извештаj Националне обавештаjне службе о неидентификованим летећим обjектима и рекао да не вjеруjе да смо "сасвим сами" у свемиру.

Бивши сенатор Флориде и jедан од двоjице конгресмена коjи jе летио у свемир, Бил Нелсон, се од марта мjесеца налази на челу Америчке свемирске агенциjе НАСА. У интервjуу за Си-Ен-Ен Нелсон jе коментарисао извjештаjа о неидентификованим летећим поjавама коjи jе подниjет америчком Конгресу и jавно обjављен, преноси Б92.

"Да ли смо сами? Лично мислим да нисмо", рекао jе Нелсон. "Свемир jе тако велики. Настао jе приjе 13 и по милиjарди година. То jе прилично много. Али људи су гладни оваквих информациjа, а ми ћемо наставити да трагамо", навео jе Нелсон.

У поменутом извjештаjу забиљежено jе 144 неидентификоване ваздушне поjаве, за коjе нема конкретног обjашњења.

– На основу наше анализе података, ако и када поjединачни инциденти са неидентификованим летећим поjавама буду риjешени, они ће се наћи у jедноj од пет могућих категориjа: ваздушна поjава, природни атмосферски феномен, амерички напредни развоjни програми, страни напредни системи усмjерени против Сjедињених Држава, и пета 'корпа' у коjу се смjештаjу све друге поjаве – обjаснио jе Нелсон.

Признаjе да нема сазнања о томе шта су морнарички пилоти видели. "Пилоти су нешто видјели, пратили су обjекте, пратили их радаром. Ти обjекти би се изненада премештали с мјеста на мјесто, а извЈештаj нам каже да jе било више од 140 таквих виђења", преноси РТС.

Сада се чека извештаj научника, како би се видјело постоjи ли икакво обjашњење са научне тачке гледишта.

На питање новинарке Си-Ен-Ена шта он мисли о тим летећим феноменима, Нелсон jе навео да jе приjе три године и лично разговарао са пилотима морнарице коjи су имали сусрет са овим неидентификованим поjавама, и да сматра да ту "има нечега".

– У случаjу да нису у питању ванземаљски летећи обjекти, онда jе у питању jако напредна технологиjа страних сила, што би нас у Америци требало да забрине. Према до сада расположивим информациjама, друге земље не би требало да имаjу овако напредну технологиjу –додао jе директор Насе.

– Када jе риjеч о свемиру, упамтите, свемир jе тако велики – нагласио jе Нелсон. – Ми у Наси имамо програм коjи се зове 'Трагање за ванземаљском интелигенциjом – Али до сада нисмо успоставили комуникациjу са било каквим интелигентним обликом живота".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 20:15