Ilustracija
02/09/2023 u 19:35 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Djevojka preminula nakon što je pomirisala ljutu papriku

Kod Brazilke je reakcija bila toliko jaka da je nakon što je pomirisala papričicu na nekoliko dana pala u komu i nije dolazila svijesti

Brazilka Tais Medeiros umrla je u bolnici, gdje se šest mjeseci borila za život nakon što je pomirisala ljutu papričicu.

Incident se dogodio u februaru, dok je Tais (25) kuvala zajedno sa svojim momkom. Nenamjerno je pomirisala veoma ljutu papričicu, sorte kozja papričica, što je prvo rezultiralo svrabom u grlu, a onda i posjetom bolnici u Anapolisu, prenosi N1.

Medicinski stručnjaci brzo su identifikovali prisutnost edema mozga zbog kojeg mozak otiče. Uzrok je, objasnili su stručnjaci, alergijska reakcija na čili papričicu. Kod Brazilke je reakcija bila toliko jaka da je nakon što je pomirisala papričicu na nekoliko dana pala u komu i nije dolazila svijesti.

Njena majka Adriana Medeiros rekla je medijima da je Tais prethodno imala problema sa bronhitisom i astmom.

Iako joj se stanje nakratko poboljšalo, pa je iz bolnice stigla kući 31. jula, morala je da se vrati samo četiri dana kasnije, kada su se pojavili simptomi visoke temperature i krvi u mokraći.

Ponovo je trebalo da bude otpuštena iz bolnice 10. avgusta, ali je onda doživjela bronhospazam pa je ipak zadržana u bolnici gdje je, piše The News, na kraju izgubila bitku za život.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. decembar 2023 00:20