Ilustracija / - SHUTTERSTOCK
06/01/2023 u 13:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dobit Samsunga pala na najniži nivo od 2014. godine

Tužna procjena dobiti najvećeg svjetskog proizvođača memorijskih čipova, pametnih telefona i TV-a, predvodnika globalne potrošačke potražnje, daje slab ton tromjesečnim rezultatima drugih tehnoloških kompanija

Samsung Electronics objavio je da mu je tromjesečna dobit pala dvije trećine na osmogodišnji najniži nivo, jer je slabljenje globalne ekonomije uticalo na cijene memorijskih čipova i smanjilo potražnju za elektronskim uređajima, prenosi Mina biznis.

Tužna procjena dobiti najvećeg svjetskog proizvođača memorijskih čipova, pametnih telefona i TV-a, predvodnika globalne potrošačke potražnje, daje slab ton tromjesečnim rezultatima drugih tehnoloških kompanija, prenosi SEEbiz.

Očekuje se da će se dobit Samsunga ponovo smanjiti u tekućem tromjesečju, rekli su analitičari, nakon što je južnokorejska kompanij objavila da je operativna dobit u periodu od oktobra do decembra vjerovatno pala 69 odsto na 3,37 milijardi dolara.

Bila je to Samsungova najmanja tromjesečna dobit od trećeg tromjesečja 2014. godine.

Tromjesečni prihod pao je devet odsto u odnosu na isti period prethodne godine. Kompanija će podatke o detaljnim prihodima objaviti 31. januara.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. decembar 2023 23:17