Милорад Додик / - РТРС
24/01/2022 u 21:42 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Додику санкције ако радикално не промијени курс

Посланци Европске народне партије, Социјалисти и Демократе, Либерали и Зелени позвали су на темељно преиспитивање и могуће замрзавање свих пројеката и помоћи

Посланици четири највеће групе у Европском парламенту осудили су, како су навели, ”опасне активности на подјелама” српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика и позвали ЕУ да слиједи примјер САД и уведе санкције Додику уколико “радикално не промијени курс”.

-Ми, посланици у Европском парламенту, оштро осуђујемо опасне активности на подјелама српског члана Предсједништва БиХ Милорда Додика које представљају намјерни покушај подривања и суверенитета и територијалног интегритета Босне и Херцеговине, уставног поретка и других одредби Дејтонског мировног споразума- наводи се у заједничком саопштењу.

Посланци Европске народне партије, Социјалисти и Демократе, Либерали и Зелени позвали су на темељно преиспитивање и могуће замрзавање свих пројеката и помоћи које финансира ЕУ „за и унутар Републике Српске“, укључујући макрофинансијску помоћ и финансирање из IPA III.

Европски посланици позивају на слободне и поштени изборе у БиХ који би требало да се одрже у октобру 2022. године и пружају пуну подршку мандату Виског представника у БиХ, кога, како кажу, одлучно бране од јавних напада од стране Милорада Додика, Србије, Руске Федерације и других актера.

-Крајње је вријеме за чвршћи, јаснији и кредибилнији приступ, заснован на демократији, владавини права, као и 14 кључних приоритета које земља треба да испуни како би била препоручена за отварање преговора о приступању ЕУ- закључује се у заједничком саопштењу посланичких група ЕП.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 08:45