Карен Донфрид / - фото: Википедија
27/04/2022 u 18:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Донфрид: Лидери у БиХ обавезни да обезбједе правовремене и фер изборе

Сматраћемо одговорним актере који поткопавају евроатлантску перспективу БиХ, кроз коруптивна или дестабилизујућа дјела, казала је Донфрид

Помоћница америчког државног секретара за европска и евроазијска питања Карен Донфрид током данашњег састанка са члановима Предсједништва БиХ указала је на обавезу политичких лидера у земљи да обезбједе правовремене, слободне и фер изборе.

Из америчке амбасаде у БиХ објављено је да је Донфрид истакла да су сви политички лидери у земљи „дужни да теже помирењу и изградњи консензуса кроз дијалог и да обезбједе демократско право градјана на правовремене, слободне и фер изборе“.

- САД су посвећене суверенитету, територијалном интегритету и мултиетничком карактеру БиХ. Сматраћемо одговорним актере који поткопавају евроатлантску перспективу БиХ, кроз коруптивна или дестабилизујућа дјела - рекла је Донфрид, објавила је на Твитеру амбасада САД у БиХ.

Донфрид је заједно са специјалним изаслаником САД за Западни Балкан Габријелом Ескобаром данас , стигла у посјету Босни и Херцеговини, у склопу петодневне посјете региону.

Прије поласка у Сарајево амерички званичници боравили су у Београду и Приштини, а сутра ће посјетити Тирану и Скопље.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 04:23