Meloni / - FOTO: FACEBOOK
02/11/2022 u 11:35 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đorđa Meloni stroga prema rejverima: Italijanska premijerka želi da zabrani žurke

Slična pravila već postoje i drugdje u Evropi, kazala je ona

Nova italijanska vlada krajnje desnice koju predvodi Đorđa Meloni saopštila je da će uvesti pravila za kriminalizaciju organizacije neprijavljenih rejv žurki.

Ovo saopštenje dolazi samo nekoliko sati nakon što je jedno ovakvo okupljanje članova stranke prekinuto na sjeveru Italije.

Naime, u ponedeljak se u Modeni okupilo mnogo posetilaca na rejv žurci koja nije bila prijavljena. U napuštenom skladištu puštala se muzika povodom Noći vještica, a navodno je stiglo na hiljade ljudi koji su pozvani putem društvenih mreža.

Osim iz Italije, bilo je i posjetilaca iz Belgije i Francuske.

Mještani su se žalili na 48-časovno puštanje preglasne muzike, pa su gosti napustili rejv, iako su planirali da ostanu do danas.

Meloni smatra da usvajanje zakonskih izmjena koje će zabraniti ovu vrstu neprijavljenog provoda neće biti posebnost Italije, jer slična pravila već postoje i drugdje u Evropi.

"To će samo značiti da više nećemo zaostajati u poštovanju pravila", dodala je ona.

Inače, prethodna vlada je već počela da radi na izmjenama zakona posle masovnog rejva organizovanog prošle godine u gradu Viterbo. Skup je završen sa dvoje poginulih, a nova vlast želi da pooštri kazne organizatorima.

Planirano je da oduzme i zvučnike, odnosno ci muzički sistem.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 02:02