/ - OVO JE PRONA]ENO KOD UHAPŠENOG HRVATAFOTO: CIVILNA POLICIJA BRAZILA
10/01/2024 u 17:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Državljanin Hrvatske uhapšen nakon likvidaciji škaljarca u Brazilu

Brazilski mediji za sada nisu naveli da li hapšenje Malića ima bilo kakve veze sa likvidacijom Pančevca Darka Geislera

Dan pošto je u Santosu ubijen srpski državljanin navodno blizak "škaljarskom klanu" Darko Geisler, u istom gradu je policija lisice na ruke stavila muškarcu koji je kod sebe imao hrvatska dokumenta na ime Darko Malić (42), prenosi Kurir.rs.

Kako prenose brazilski mediji, on je uhapšen na Badnji dan 6. januara, kao jedan od vođa kriminalne grupe koja je u Santosu prodavala drogu.

(VIDEO/UZNEMIRUJUĆE) Objavljen snimak likvidacije u Brazilu: Državljanina Srbije tražili zbog ubistva ispred zatvora u Spužu

Prema navodima policije, agenti su otišli ​​u Kaminjo da Kapelu da izvrše pretres i u kući su zatekli Malića.

- On je spavao kada su agenti upali na imanje. Tokom pretresa, oduzeto  je oko 190 grama hašiša, mobilni telefon, tablet, nešto novca, vaga za precizno mjerenje, lična karta Hrvatske kao i vizitkarte na ime Darko Malić - navode oni i dodaju da je tokom pretresa oko kuće bilo opsadno stanje.

Malić je, kako pišu mediji, odveden u pritvor a zaplenjena droga kao i telefon i tablet poslati su na Kriminalistički institut na veštačenje.

Brazilski mediji za sada nisu naveli da li hapšenje Malića ima bilo kakve veze sa likvidacijom Pančevca Darka Geislera, koji je naočigled supruge i djeteta likvidiran veče uoči hapšenja hrvatskog državljanina.

Geisler, koji se nekada prezivao Nedeljković i o kom se ništa nije znalo punih 10 godina, u trenutku kada je ubijen kod sebe je imao falsifikovana dokumenta Slovenije na ime Dejan Kovač.

Podsjetimo, njega je napadač sačekao u blizini kuće i pucao mu u leđa u trenutku kada je otvarao kapiju da sa suprugom i sinom uđe u zgradu u kojoj je, prema tvrdnjama komšija, živio poslednje četiri godine.

Inače, za njim je Crna Gora raspisala poternicu 2014. zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Andrije Mrdaka, ispred kapije zatvora Spuž u Podgorici. I Mrdak je, kao i Geisler ubijen pred suprugom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 02:33