/ ANDRZEJ DUDA (EPA)
09/06/2022 u 16:04 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Дуда о односу Макрона, Шолца и Путина: Да ли је неко тако разговарао с Хитлером?

Оптужио је њемачку привреду да јој је потпуно свеједно шта се дешава с Украјином, шта је с Пољском…

Предсједник Пољске Андрзеј Дуда критиковао је што предсједник Француске Емануел Макрон и њемачки канцелар Олаф Шолц, и поред агресије Русије на Украјину, даље разговарају с предсједником Русије Владимиром Путином, преноси Al Jazeera.

-Изненађен сам због свих тих разговора који се воде с Путином, посебно канцелара Шолца и предсједника Макрона. Ти разговори не доносе ништа-казао је он за њемачки дневник Билд, преноси Тањуг.

Оцијенио је да такви разговори, прије свега, доносе легитимитет особи која је одговорна за злочине које је руска војска починила у Украјини.

Дуда је подвукао да је Путин одговоран за слање војске у Украјину.

-Ситуација је слична као и с Адолфом Хитлером током Другог свјетског рата. Да ли је неко током Другог свјетског рата разговарао на овај начин с Хитлером?-упитао је предсједник Пољске.

-Да ли је неко говорио да Хитлер мора сачувати углед? Да се нешто мора урадити како не би понизили Хитлера? Такви разговори и захтјеви ми нису познати-констатирао је Дуда.

Оптужио је њемачку привреду да јој је потпуно свеједно шта се дешава с Украјином, шта је с Пољском…

-Они кажу – желимо послове, желимо зарадити, а с Русијом се могу правити послови. Желимо купити јефтин плин и увозити нафту. Можда њемачка привреда не вјерује да би руска војска могла поново прославити велику побједу у Берлину и дио Нјемачке запосједнути. Ми Пољаци знамо да је то могуће. Зато позивамо свијет и Европу да не послују више с Русијом- казао је Дуда.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 05:01