Џонсон / Фото: SKY NEWS
04/12/2021 u 11:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Џонсон био на журкама током локдауна, лабуристи га пријавили

Даунинг стрит раније је саопштио да су на забавама сва ковид правила испоштована

Посланици Лабуристичке партије пријавили су британског премијера Бориса Џонсона полицији јер је био присутан на двије забаве током локдауна прошле године.

Нил Kојл, лабуристички посланик за Бермондси и Олд Саутварк, писао је комесарки лондонске полиције Kресиди Дик, тражећи од ње да испита извјештаје да се премијер обратио на забави у новембру и дозволио одржавање божићне забаве за особље у децембру, пренио је британски лист "Гардијан".

У то вријеме постојала су ограничења која су спречавала дружења. Након што је послао писмо, Kојл је рекао да вјерује да је дошло до кршења закона.

- Већина мојих бирача је поштовала правила; они који нису били кажњени. Џонсон није изнад закона, упркос томе што сматра да заслужује спцијални третман - истакао је он.

Бери Гардинер, бивши секретар за међународну трговину у сенци, такође је затражио од лондонске полиције да спроведе истрагу, додајући да ако су се ови догађаји десили, то имплицира да постоји једно правило за владу, а друго за све остале.

Џонсон није експлицитно негирао да су се одржавале забаве, али Даунинг стрит је инсистирао да су сва ковид правила испоштована.

Лондонска полиција је јуче саопштила да још није примила било какве жалбе за одржавање забава.

Са своје стране, бивши главни регионални тужилац Назир Афзал, позвао је на покретање јавне истраге о пандемији како би се испитала наводна кршења карантина на две забаве у Даунинг стриту прошле године, као и путовања Доминика Kамингса на сјевероисток земље у вријеме када је био савјетник Џонсона.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 21:19