Володимир Зеленски и Борис Џонсон / - Твитер
07/03/2022 u 07:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Џонсон: Британија осигурава додатних 100 милиона долара Украјини

Иако само Путин може у потпуности окончати патње у Украјини, наставиће помагати онима који се суочавају с погоршаном хуманитарном ситуацијом, поручио је британски премијер

Кабинет британског премијера Бориса Џонсона је саопштио како ће Велика Британија Украјини осигурати додатних 100 милиона долара помоћи путем Свјетске банке.

Велика Британија се од почетка руске инвазије налази у централној улози у међународном одговору на напад Русије пружањем одбрамбене војне помоћи, финансијском подршком, али и залагањем за строге санкције Кремљу. 

И упркос томе, влада Бориса Џонсона је критикована под наводима да су санкције биле преспоре и да је програм за избјеглице недовољан.

Најновија финансијска помоћ, уз већ обећаних 290,95 милиона долара, могла би се употријебити за плате радницима у јавном сектору у Украјини или финансирање пензија и накнада социјалног осигурања, објавиле су британске власти, преноси BBC.

- Иако само Путин може у потпуности окончати патње у Украјини, нова средства наставиће помагати онима који се суочавају с погоршаном хуманитарном ситуацијом - поручио је Џонсон.

Британски премијер ће данас угостити своје колеге из Канаде и Низоземске, Џастина Трудоа и Марка Рутеа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 16:48