Борис Џонсон / - ФОТО: јутјуб принтскрин
29/01/2022 u 10:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Џонсон ће позвати Путина да дипломатским путем ријеши питања са Украjином

Премиjер jе одлучан да убрза дипломатске напоре и оjача одвраћање како би се избjегло крвопролиће у Европи, казао је портпарол

Британски премиjер Борис Џонсон  жели да се избjегне “крвопролиће” у Украjини и позваће руског предсjедника Владимира Путина да се “повуче и дипломатски ангажуjе”, изjавио jе у петак увече неименовани портпарол британске владе.

- Премиjер jе одлучан да убрза дипломатске напоре и оjача одвраћање како би се избjегло крвопролиће у Европи. Он (Џонсон) ће поновити потребу да се Русиjа повуче и дипломатски ангажуjе - рекао jе портпарол.

Џонсон ће поред телефонског разговора са Путином, ускоро поjсетити регион у коjем су тензиjе између Украjине и Русиjе, додао jе портпарол не наводећи тачно гдjе ће британски премиjер боравити.

Русиjа jе посљедњих мjесеци распоредила десетине хиљада воjника на границе Украjине, изазиваjући страх од инвазиjе. Руска влада негира такве планове и инсистира на писаним гаранциjама за безбjедност Русиjе, укључуjући обећање да Украjина неће ући у НАТО.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 04:26