Борис Џонсон / - Инстаграм
06/03/2022 u 06:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Џонсон припремио план против Русије: Путин мора погријешити

Британски премијер ће својим колегама рећи да се морају удружити у складу с његовим планом

Британски премијер Борис Џонсон изнијеће план којим план за међународно дјеловање у шест тачака о руско-украјинском рату током састанака с канадским, низоземским и средњеевропским челницима сљедеће седмице, преноси Индекс.

- Џонсон ће својим колегама рећи да се морају удружити у складу с његовим планом како би осигурао да руски предсједник Владимир Путин "не испуни своје амбиције - наводи се у саопштењу кабинета британског премијера.

План, према саопштењу за медије, позива земље да мобилизују "међународну хуманитарну коалицију за Украјину, подрже Украјину у њеним напорима да осигура властиту самообрану и максимални економски притисак на Путинову Русију".

Према саопштењу за јавност, план такође позива британске партнере да “спријече пузајућу нормализацију онога што Русија ради у Украјини, слиједе дипломатске путеве деескалације, али само на темељу пуног судјеловања легитимне владе Украјине и започну брзу кампању за јачање сигурности и отпорности диљем евроатлантског подручја."

- Путин мора погријешити и мора се видјети како не успијева у овом чину агресије", стоји у саопштењу . "Није довољно изразити нашу подршку међународном поретку утемељеном на правилима - морамо га обранити од континуираног покушаја преписивања правила војном силом.”

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 08:34