Борис Џонсон / - ФОТО: јутјуб принтскрин
22/04/2022 u 15:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Џонсон: Реална могућност да рат у Украjини траjе до краjа 2023. године

На питање током конференциjе за новинаре у Њу Делхиjу о том датуму коjи помињу западни извори и о могућем сценариjу руске побједе, Џонсон jе одговорио да jе то „свакако реалистична могућност“

Британски премиjер Борис Џонсон оцијенио jе као "реалистичну" могућност да рат у Украjини траjе до краjа 2023. године због одлучности Русиjе да настави своjу "гнусну" офанзиву.

На питање током конференциjе за новинаре у Њу Делхиjу о том датуму коjи помињу западни извори и о могућем сценариjу руске побједе, Џонсон jе одговорио да jе то „свакако реалистична могућност“.

Руски предсједник Владимир „Путин има огромну воjску… направио jе катастрофалну грешку и jедину опциjу коjу сада има jе да настави да примењуjе своj гнусни приступ заснован на артиљериjи да покуша да уништи Украjинце - рекао jе британски премиjер на краjу дводневног боравка у Индиjи.

Према Борису Џонсону, коjи jе одао признање украjинском отпору, за сада „не изгледа вјероватна могућност“ одржавања „реалистичних“ преговора за окончање сукоба.

Говорећи о воjноj подршци Украjини и њеним сусједима Џонсон jе рекао да планира да надокнади Пољскоj тенкове совjетске производње коjе би она могла да пошаље Украjини да се супротстави рускоj инвазиjи.

Њемачка министарка одбране Кристин Ламбрехт рекла jе jуче да ће Украjина "наредних дана" добити тешко оружjе, међу коjима и тенкове, из источноевропских земаља.

Њемачка се обавезала да надокнади трошкове те опреме, а више земаља НАТО дало jе зелено свјетло за испоруку тешког наоружања.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 01:18