Борис Џонсон / - ФОТО: Принтскрин
06/04/2022 u 20:14 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Џонсон: Трансродне особе не би требало да се такмиче у женским спортским догађајима

Питање учешћа трансродних особа на спортским такмичењима било је у центру пажње британских медија после случаја бициклисткиње Емили Бриџис

Премијер Велике Британије Борис Џонсон сматра да трансродне особе не треба да се такмиче у спортским догађајима за жене.

- Мислим да биолошки мушкарци не би требало да се такмиче у женским спортским догађајима. Можда је контроверзно рећи то, али мени се чини да је то разумно - рекао је Џонсон.

„Ако ме то доводи у сукоб са некима, онда морамо све да ријешимо. То не значи да немам симпатије према људима који желе да промјене пол, изузетно је важно да људима дамо љубав и подршку у доношењу тих одлука. Ово су сложена питања и не могу се ријешити брзим, лаким законом“, преноси Н1.

Питање учешћа трансродних особа на спортским такмичењима било је у центру пажње британских медија после случаја бициклисткиње Емили Бриџис.

Међународна бициклистичка унија недавно јој је забранила да се такмичи на трци у Великој Британији, што је требало да јој буде први наступ у женској конкуренцији.

Она је пол промијенила 2020. године, а годину дана касније почела је хормонску терапију.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 21:46