/ Фото: РТВ НК
02/03/2022 u 20:36 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

ЕКСКЛУЗИВНО: Објављена документа руске војске, рок за освајање Украјине је 15 дана

У документацији се види да је план напада на Украјину одобрен 18. јануара, а она садржи радну карту, борбене задатке, табелу за позиве...

Документа једне од јединица тактичке групе 810 поморске бригаде Црноморске флоте руске армије, које објављује Радио Телевизија Никшић показују да је план Русије наводно да освоји Украјину за 15 дана.

image
Фото: РТВ НК

Према документацији до које је дошла и објелоданила на Фејсбуку "Оперативно-тактичка група Схид" наводно се види да је план напада на Украјину одобрен 18. јануара, а она садржи радну карту, борбене задатке, табелу за позиве, контролне сигналне табеле, скривене табеле за управљање, списак кадрова складишта и слично.

image
Фото: РТВ НК

Према овим документима, чија аутентичност није потврђена, план је наводно био да напад на Украјину почне 20. фебруара и да се заврши до 6. марта и да читава операција траје 15 дана.

image

Фото: РТВ НК

- Фото: РТВ НК

Обзиром да је напад на Украјину помјерен за 24. фебруар претпоставља се да би нови рок за заузимање ове државе био 10.март. Ове податке и документа објавио је и "Kyив индепендент".

image

Фото: РТВ НК

- Фото: РТВ НК

Подсјетимо, руска акција на Украјину ушла је у седми дан - на мети су највећи украјински градови Kијев и Харков.

image

Foto: RTV NK

- FOTO: RTV NK

Украјински војни званичници тврде да је 5.840 руских војника погинуло у првих седам дана интензивних борби у земљи.

У саопштењу украјинског министарства одбране наводи се да је уништено 211 руских тенкова, 30 авиона, 862 оклопна возила и 31 хеликоптер.

Министарство одбране Русије саопштило је да међу руском војском, која спроводи специјалну војну операцију у Украјини, има губитака: 498 војника је погинуло на војној дужности.

Више од 800.000 људи је напустило Украјину од почетка сукоба, а више од пола тог броја прешло је у Пољску, саопштиле су Уједињене нације.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 00:50